Jag fick ett trevligt mail från Görel Olsson. Hon berättade att hon hade bilder ur familjen album som kanske skulle vara intressant för Kämpersviks hemsida. Görel kom med ett USB minne med 40 trevliga och intressanta bilder från Kämpersvik.

Sommaren 1947 kom familjen Holmgrens till Kämpersvik och hyrde först hos Johan i Hagarna. Görel är född 1947 och var 4 år när föräldrarna byggde det gula huset på berget. Att familjen kom till Kämpersvik berodde dels på att mamma Ingrid hade varit i Grebbestad som barn och att det fanns allergi i familjen som gjorde att man ville till västkusten. Familjen bodde i Örebro.

Ingrid var född 1918. Hon var för början läkarsekreterare och utbildade sig sedan till kurator och familjeterapeut. Hon blev 96 år. Pappa Börje föddes 1908 och blev 81 år gammal. Han var läkare med specialist inom allmän internmedicin och hjärt- och kärlsjukdomar.

Enligt Görel var Kämpersvik en viktig plats för pappan, han älskade Kämpersvik och ville vara här så mycket som möjligt. Framförallt ville han sätta sig i sin båt Sälta och åka ut på sjön. Görel berättar att hon kommer ihåg när de hämtade båten i Fredrikstad. Sälta, ett bra namn på en båt, är en snipa eller snäcka som rymmer många personer och är mycket sjövärdig. Hon ägs nu av sonen Ulf.

Doktor Holmgren, som han kallades av många, hade ett mycket gott anseende som läkare i Kämpersvik. Han var alltid öppen för att ta emot personer som ville konsultera honom eller göra sjukbesök. Jag kommer tydligt ihåg hur doktor Holmgren kom hem till pappa och remitterade honom till sjukhuset när han hade gallstensanfall och hur tryggt det kändes när doktorn kom. Det finns en rolig historia som visar hur stor tillförsikten var. En känd profil i Kämpersvik som i berusat tillstånd blev tillsagd av en av Kämpersviks damer att han skulle vara försiktig med spriten då det kunde vara skadligt för levern. Svaret kom snabbt, ingen fara Börje är här.

Enligt Görel var pappan mycket social och tyckte om att ha kontakt med folk. Mamman skötte marktjänsten i Kämpersvik. Efter en trafikolycka 1974 skadades hon svårt, men återhämtade sig bra förutom att hon fick besvär med ett ben. Undertecknad har ett tydligt minne av Ingrid Holmgren att hon var en timid och vänlig person.

Pappan var flitig fotograf och Görel har fotat av en del bilder från familjealbumet. Bilderna visar livet i Kämpersvik på 40- och 50-talet och några bilder från familjen Holmgrens liv. För att se bilderna se "Fotoalbum" och mappen ”Familjen Holmgren”.

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Ny EU-dataskyddslag GDPR

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.