Efter stormen var stränderna i Killebäck och Skredfors fyllda med tång. Nu är de åter rena tack vare strandstädare. Jag vill nu som mitt första uppdrag som ordförande tacka för era insatser för att hålla stränderna rena.

Jag vill ställa ett speciellt tack till Harald Wiman som sköter om stranden i Killebäck och Eva och Nils med barnbarnen Martin och Jonas som städade i Skredfors samt tack till alla andra som städat. Lars Joelsson.

Nu är stränderna fina igenRen strand i Skredfors Foto: Lars Joelsson

I dag regnar det, vinden har lagt sig, inga större skador syns efter stormen och i kväll blir det bastu.

Hur påverkas våra bohuslänska ostron av de japanska som invaderas vår kust de sista åren. Ja, det vet man inte men det finns en oro att de japanska ostronen tar över. För att bättre svara på denna fråga har Svenska Miljö institutet (IVL) startat ett 4- årigt projekt som utgår från Kämpersvik.

Efter en lång och varm sommar med lugna vindar kom så stormen. Den kom som en stormvind på några sekunder. Först lite syd-sydväst och sedan ren sydväst. Värst var det ute vid pontonbryggorna vid Skredfors där yttre bryggan översköljdes med stora vågor. När vinden vred till syd-väst och vattnet samtidigt steg blev det oroligt i hela viken och inte minst på Långebryggan. Som mest blåste det 25 m/s i medelvind och 33 m/s i byarna ute på Väderöarna, vilket var mest i Sverige i dag. Vattenståndet kulminerade med 80 cm över normalvattenståndet klockan 16. Nu i kväll har det lugnat sig betydligt. Vi får hoppas att det inte blev några större skador. Mer bilder ser du nedan.

På lördag morgon ringde Peter Joelsson och tipsade hemsidan att det var många fina Porschar på hamnplanen. Eftersom hemsidan har ambition att alltid vara på plats så tog jag mig snabbt till Hamnplanen. Där fick jag se en lång rad mycket fina sportbilar komma ni för kontroll. Nu var det inte Porshar utan Corvetter. Svenska Corvetteklubben har samling på Tanum Strand och ordnar i dag ett rally genom Norra Bohuslän och där man valt att visa Kämpersvik. Kontrollanter var Björn Blixt och Johan Aune från Crusaders i Bullaren.

Den sista tiden har man sett en ensam grågås i inre viken. Grågäss lever normalt i flock när det inte är häckningstider. Därför känns det konstigt att se en ensam gås. Den verkar inte heller rädd för människor.

Grågåsen har varierat mycket genom tiderna, från att på 20-talet varit sällsynt till idag att vara den talrikaste gåsen.             

Reportage: Lidun Bernhardsen & Lars Joelsson

Ytterligare en familj finns inne i viken. Kanadagäss med åtta små gässlingar. Fint att se. Jag hoppas att de kan samsas med svanfamiljen.

Föreningens loppis på hamnplanen lockade många försäljare och kunder.

I perfekt väder med solsken och en svalkande vind från sydväst kunde föreningen genomföra sitt traditionella loppis. Det var många som kom för att fynda från de bord som 14 försäljare hade satt upp. På föreningens eget bord kunde man köpa tröjor och kepsar med Kämpersviklogga samt almanackor. 

Det finns ännu kvar tröjor i de vanligaste storlekarna och enstaka almanackor. Vill du köpa kontakta Lars Joelsson 0768-678839.

För att se bilder från loppis se nedan. Foto: Maria Joelsson och Anette Lehto.

Svanparet som har sitt revir i Kämpersvik har fått nio ungar. Att se denna familj slår an starka positiva känslor i mig och slår på min beskyddarinstinkt.

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Ny EU-dataskyddslag GDPR

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.