Midsommar i Kämpersvik är en välbesökt fest med musik och dans.  Många hade samlats på Hamnplanen för att till musik marschera till fotbollsplanen för att där dansa och leka runt midsommarstången.

Nedan kan du se mingelbilder från festen. Fotografer är Björn Herbo, Michael Werner och Lars Joelsson. Är det någon som inte vara med på bild så hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så raderas bilden.

Hamnplanen blommar för fullt just nu på grund av det varma vädret i maj. Normalt brukar blomningen vara som störst vid midsommar. Föreningen planterar och sköter om alla blommorna på Hamnplanen. I år har vi planterat ytterligare 20 rosenbuskar, bland annat Selma Lagerlöf och röda, vita och rosa Grootendorst vars blommor vi får se nästa år.

Föreningen vill framför allt tacka, Anette, Eva och Harriet för att de planterar och sköter om blommorna, Nils för att han ser till att det är fint runt dem och att de får vatten samt Dag och Lars som vattnar blommorna och bidrar med vattnet.

Bilder på rosor hittar du nedan.

En ny fin signalmast pryder nu båtvarvet. Med sin Kämpersviksvimpel i topp och med svenska flaggan på bommen välkomnar den alla sjöfarare till Kämpersvik. På sidoflaggorna kan man se gästande personers och båtars hemvist. Trikoloren från Kanarieöarna finns naturligtvis med för att hedra Paloma. Pelle har känsla för det genuina och gamla och framför allt det som handlar om sjöfart. Den nya masten har en gång stått på båten Sjöfågeln, ägd av Bror Jansson i Fjällbacka. Masten hittades i ladan hos Margareta och Jan i Vik och står nu renoverad och ombyggd på Kämpersviks båtvarv. Masten invigdes med en sedvanlig ceremoni där Christer Norinder överlämnade en namnsylt på båten Sjöfågeln, Paloma avtäckte mastfoten och Pelle döpte den i champange. Fler bilder hittar du nedan.

Varvet ägdes tidigare av Adel Andersson. Ivan Jansson tog senare över och överlämnade det till sina söner Ulf och Per (Pelle). I dag äger Pelle det och har skapat ett miljövänligt varv med en spolplatta som renar vattnet.

Lördag den 12:e maj var det åter dags för Föreningen Framåts städardag. Som vanligt var det många som kom med sina krattor och spadar. Stränderna blev rena för skräp, nya rosenbuskar planterades, blomrabaterna rensades och flaggstången fick en ny lina och knopp. Städningen avslutades med att många samlades runt stenborden för sedvanligt kaffe. För att fira att Moussa äntligen har fått hit sin familj bjöd han och hustrun Nesreen på god princesstårta med garnerad med texten Kämpersvik. Fler bilder ser du om du klickar

Bilder från Lådfabriken. Fabriken ägdes av Torvald Joelsson och låg på nuvarande Skredforsvägen 8. Här tillverkades fiskelådor som levererades till fiskeföreningar i hela norra Bohuslän. Lådfabriken sysselsatte som mest 30 personer. Lådfabriken lades ner i mitten av -60 talet.

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Ny EU-dataskyddslag GDPR

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.