Annette tog i år en silvermedalj på 400 meter i Veteran-SM i friidrott i sin åldersklass.

Tävlingarna hölls i augusti på Öland. Annette hade inga förväntningar utan hade anmält sig för att hon tyckte det skulle bli roligt och att hon ville utmana sig själv. Annorlunda var det för 5 år sedan då hon skulle delta i Veteran-SM. Inför dessa tävlingar tränade hon målmedvetet för att uppnå ett bra resultat. En vecka före tävlingarna insjuknade hon i influensa. Annette blev då besviken och kände att träningen på ett sätt var bortkastad när hon inte kunde delta och prestera. Hon bestämde då att anmäla sig till inomhus SM som skulle hållas i februari året därpå. Under en träning i november slet hon av korsbandet i vänster knä så att även denna tävling blev inställd. Därefter följde en lång rehabilitering av knäskadan och det är först de sista åren som hon åter har börjat tänka på att kunna tävla igen. Annette berättar att hon har en längtan till att springa på löparbana och på sin födelsedag förra året provsprang hon 400 meter på Sparvallen i Tanumshede. Efter detta lopp kände hon att det var fysiskt möjligt att börja tävla igen.

Inför årets tävlingar tränade hon inte lika intensivt. Hennes inställning var nu att känna glädje och välbefinnade i träningen och att resultatet inte var det viktigaste utan det viktigaste var att delta.  ”När jag stod på startlinjen tänkte jag inte på hur det skulle gå. Nu var det bara mig och mitt lopp. Nu händer det som jag tänkt på så länge”. Annette berättar att när 100 meter av loppet återstod väntade hon på att de två medtävlande som låg efter henne skulle komma i kapp henne men till hennes förvåning och glädje kunde hon korsa mållinjen som tvåa. Hon försökte disponera loppet så att hon inte skulle gå in i väggen de sista metrarna. Det är lätt att göra det om man går ut för snabbt i början, då känns det som att springa i lera berättar hon. På den typiska sportfrågan hur det kändes, svarade Annette att känslan under den dryga minut som loppet varar är nästan magisk och en känsla som man vill uppleva igen. Hon berättar att hon nu efteråt nästan inte minns loppet då hon var helt fokuserad på att springa så bra som möjligt. Glädjen att komma i mål som silvermedaljör var dock stor och speciellt var det att bli mottagen av sin familj som stod vid målsnöret och hejade på henne.

Annette berättar att hon friidrottade när hon var 13 till 18 år i Tanums IF och att den tiden var mycket positiv för henne och har grundlagt glädjen med att idrotta och hon nämner sin tränare Karl- Erik Axelsson som en positiv förebild.  Annette är född i Säm nära Tanums station och uppväxt på Huds Moar. Till Kämpersvik flyttade hon 2006 och bor nu här med sin familj sedan dess. Hon trivs i Kämpersvik och upplever att det är lätt att komma ut i naturen för en joggingtur. Hennes favoritrunda är runt Egjdetjärnet.

Hemsidan gratulerar Annette till en fin prestation och önskar henne lycka till med kommande tävlingar. För det blir väl fler starter i Veteran-SM?

 

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

5 knop från Viksholmen

Föreningen Ejgdetjärnet

Stöd föreningen Ejgdetjärnet

Medlemsavgift 100 kr

Swish: 123 525 17 07

BG: 372-4309

 

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.