Nu kan du hyra kajak i Kämpersvik.

I en av sjöbodarna i Killebäck kan du nu hyra kajak eller SUP (Stand Up Paddling) för paddelturer. Principen för uthyrning är enkel. Du går in på hemsidan www.kampersvikkajak.se för bokning. Där finns olika alternativ och prisuppgifter. När du har valt får du en kod som går till kodlåset. Sedan är det bara att hämta sin kajak eller SUP. Kajakerna är bäriga och kan bära personer från 55 kg till 120 kg.

Det är Kicki och Daniel Eriksson från Helsingborg som har startat verksamheten. Kicki är bördig från trakten och dotter till Monika och Janne i Bro. Daniel är från Helsingborg och träffade Kicki på en utlandssemester för 24 år sedan. När de är i Bohuslän bor de i sitt hus på Hala Krokarna tillsammans med sina tre pojkar. Daniel och Kicki driver företaget SST, Svensk Säkerhets Tjänst som Daniels morfar grundade.

Intresset för kajak fick Daniel 2009 då han köpte en kajak i Grebbestad och sedan deltog i Dalslands maraton. Idén till Kämpersvik Kajak har växt fram långsamt. Först tänkte Daniel att de skulle ha sjöboden som en förvaringsplats där de som har egna kajaker kunde hyra en plats men sedan mognade tanken på att ha ett eget kajakcenter.

Utanför sjöboden finns ett bord med stolar där den som vill kan sätta sig och ta en paus blicka ut över sjön, hälsar Daniel till hemsidans läsare.  Daniel vill tacka Christian Gustafsson som gjorde ett fint arbete när han byggde om sjöboden.

Föreningen Framåt gläds åt det nya kajakcentret och hälsar Kicki och Daniel välkomna och önskar dem lycka till med verksamheten. 

Hemsidan besökte i lördags sjöbodarna i Killebäck,

Nyfiken på vilka som har köpt sjöbodarna i Killebäck gjorde hemsidan ett besök på en av bodarna där det snickrades. Det visade sig vara Malin och Joakim Österlund från Borås som gjorde i ordning sin nyinköpta sjöbod. Malin och Joakim har länge varit förtjusta i vår del av kusten och tillbringat många somrar i sin husvagn på Grebbestad camping. De berättar att de brukar paddla runt öarna i sin kajak. När de fick se en annons om en sjöbod i Kämpersvik bestämde de att köpa den.  Det finns inget vatten eller avlopp men de kommer att ha vatten i dunkar och ordna med någon form av torrtoalett. De kommer fortsättningsvis att bo i husvagnen på Grebbestad Camping under sommaren men är intresserade av att så småningom köpa ett hus här.

Malin och Joakim berättar att de blev direkt förälskade i Kämpersvik och är intresserade av att veta mer om samhället samt att gå med i Föreningen Framåt, vilket vi välkomnar.

Anna bakom en fin gammal disk Foto: Lars Joelsson

Anna von Elern har nu fått sin ateljé och samlingslokal färdig

När man passerar på vägen kan man se att lokalerna är fullt upplysta och att det hänger tavlor på väggarna. Det ser inbjudande ut och då vi knackar på tar Anna emot oss och visar lokalerna som framför allt består av en ateljé och en större samlingslokal. Anna räknar med att förutom att ställa ut sina egna alster också ha utställningar med andra konstnärers verk.

I dag lördag öppnade Alexanda Flament sin verksamhet på Gården. Hon startade med en vernissage där hon visar sina egna konstverk med blommotiv. På gården finns också en liten hantverksbutik med keramik och trevliga smycken.

Många Kämpersviksbor hade vandrat den snitslade gångvägen över berget för att vara med på vernissagen där de förutom att se konst också kunde njuta av ett glas bubbel till levande musik av Olof Bengtsson. Glassen från Pipers var inte heller illa, den gav mersmak. För att se mingelbilder se nedan. Foto:Lars Joelsson

En trevlig pratstund på Paradishöjden Foto: Maria Joelsson

De senaste åren har Kämpersvik fått en ny ”skyline”.  På kvällen ser man de inbjudande ljusen från husen på Paradishöjden. I ett av husen lyser det lite mer än i de andra.

För att ta reda på vem som bor där besökte hemsidan strax före jul husets ägare Eva och Per Melin. Hemma denna dag var också Evas son Christan och hans flickvän Julia som kommit från Stockholm för att fira jul. Katten Daisy kommer emot oss medan kompisen Tore ligger under en stol och gömmer sig. Pers dotter Stina som bor i Åkersberga med sin familj saknas däremot.

Alexandra Flament bor med sin familj i Bryssel men har sina rötter i Kämpersvik och har alltid tillbringat sommrarna här. När Helgeröd gård var till salu var det naturligt för henne att köpa gården för att starta upp verksamhet på gården. Alexandra har nu gjort i ordning rum i själva boningshuset där det finns 14 bäddar samt rum i anslutning till ladugården med plats för 8 bäddar. Alexandra hyr ut dessa och hon berättar att hela sommaren är uthyrd. Alexandra förbereder också för att i framtiden kunna servera frukost till gästerna så att det blir ett ”Bed and Breakfast” boende.

Kämpersvik har fått nya invånare. Det är Tove Bengtsson och André Andersson som har köpt och flyttat in i Ulf Jansson och Bodil Landgrens gamla hus på Hagarnevägen.

Tove har tillbringat många somrar här sedan hon varit liten då hennes farfar och farmor hade sommarstuga på Kämperöd. De sista sju åren har hennes föräldrar Meta och Magnus bott permanent i Långsjö och då har Långsjö känts som en naturlig hemmabas för henne. Tove berättar att hon läst Turism med kulturgeografi på Umeå Universitet. Hon skrev C-uppsats om Turismen i Tanums kommun och därför känns det naturligt att hon nu sedan i januari arbetar på Tanums Turist.

Träd av Berth Johansson på Galleri von Elern

Ett konstverk som inspirerar.

Tänk om vi andra kunde tänka som Anna. Då skulle vi ha en skulpturpark i Kämpersik.

Denna vår och sommar har alla som varit i Kämpersvik sett ett nytt hus resa sig vid Killebäcks badplats. Både utseende och läget gör att ingen missar det. Några har förfasat sig hur det ser ut samtidigt som många har blivit imponerade av huset och nyfikna på hur det ser ut inuti. Även hemsidans utsända är intresserade och har fått en exklusiv guidning genom huset.

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Bli medlem i Föreningen Framåt

Årsavgiften betalas varje år från 1:a juni till 31:a maj nästa år, helst före september månad

Minimum 300 kr för familj och 150 kr för enskild medlem

Bankgiro 5565-6417

IBAN: SE5280000835190038012415 Swedsess

Vänligen ange namn, sommaradress samt e-postadress.

Swish: 12 33 38 42 86

Använd QR koden klicka på lilla symbolen uppe i hörnet i Swish appen

Ditt telefonnummer kan vi se och meddelandet  "Medlemsavgift" finns inlagt. 

Skriv belopp. Lägg bara till  namn och adress.

Vill du betala annat än medlemsavgift ange då vad köpet gäller.

Bastu i Kämpersvik

Allmän bastu för medlemmar i Framåt på lördagar

Vi hyr bastun till små sällskap alla dagar utom lördag.

Man kan boka kl 12. 15, 18 eller 21

För medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

Ta med eget vatten att hälla på bastuaggregatet.

OBS häll aldrig på saltvatten.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta: Nils Mattsson  070-559 82 22 eller Lars Joelsson 076-867 88 39

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Webbshop för Kämpersvik

Om du vill köpa tröja, mössa eller keps med vår logga, klicka här. Klubbhuset.

Sänk farten

CIMG0114_180x133

Tillåten hastighet är nu 40 km/tim men vi uppmanar alla att hålla högst 30 km/tim i samhället.

Gå med i Föreningen Ejgdetjärnet

100 kr per år

Bankgiro 372-4309

Ange Namn, adress och e-post

Swish 1232468387

Klicka här för att komma in på Ejgdetjärnets Facebooksida.

5 knop från Viksholmen

Samhällsföreningen Framåt Kämpersvik på Face Book

 

Föreningen har en Face Book sida som Elisabeth Carlsson och Anna von Elern ansvarar för

Länken hittar du längst ner på hemsidan

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Tillsammansodling Framåt Kämpersvik

Facebooksida för oss som tycker om att odla tillsammans med andra.

Kim de Bruin ansvarar för sidan. Klicka på bilden så kommer du dit.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Gästplatser för besökande båtar

 

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Anmälan till Anders Lissåker, 0706-931793

Lämna inga sopor i hamnen.