Jag fick ett trevligt mail från Görel Olsson. Hon berättade att hon hade bilder ur familjen album som kanske skulle vara intressant för Kämpersviks hemsida. Görel kom med ett USB minne med 40 trevliga och intressanta bilder från Kämpersvik.

Sommaren 1947 kom familjen Holmgrens till Kämpersvik och hyrde först hos Johan i Hagarna. Görel är född 1947 och var 4 år när föräldrarna byggde det gula huset på berget. Att familjen kom till Kämpersvik berodde dels på att mamma Ingrid hade varit i Grebbestad som barn och att det fanns allergi i familjen som gjorde att man ville till västkusten. Familjen bodde i Örebro.

Annette tog i år en silvermedalj på 400 meter i Veteran-SM i friidrott i sin åldersklass.

Tävlingarna hölls i augusti på Öland. Annette hade inga förväntningar utan hade anmält sig för att hon tyckte det skulle bli roligt och att hon ville utmana sig själv. Annorlunda var det för 5 år sedan då hon skulle delta i Veteran-SM. Inför dessa tävlingar tränade hon målmedvetet för att uppnå ett bra resultat. En vecka före tävlingarna insjuknade hon i influensa. Annette blev då besviken och kände att träningen på ett sätt var bortkastad när hon inte kunde delta och prestera. Hon bestämde då att anmäla sig till inomhus SM som skulle hållas i februari året därpå. Under en träning i november slet hon av korsbandet i vänster knä så att även denna tävling blev inställd. Därefter följde en lång rehabilitering av knäskadan och det är först de sista åren som hon åter har börjat tänka på att kunna tävla igen. Annette berättar att hon har en längtan till att springa på löparbana och på sin födelsedag förra året provsprang hon 400 meter på Sparvallen i Tanumshede. Efter detta lopp kände hon att det var fysiskt möjligt att börja tävla igen.

Elsa Johansson eller Elsa på Killebäck som de flesta känner henne som fyller 95 år den 17:e maj och är Kämpersviks äldsta invånare. Elsa har bott i Kämpersvik sedan 1942. Hon var gift med John på Killebäck och levde med honom fram till hans död 2003. I en intervju med Elsa som min hustru Anette och jag gjorde berättade hon många minnen från sin tid i Kämpersvik. Föreningen Framåt vill framföra våra hjärtliga gratulationer till Elsa på hennes födelsedag. Intervjun kan du läsa här nedan.

Inga-Maj 2010

Inga-Maj Reimbert 2010. Foto: Anette Lehto

Idag hedrade många Inga-Maj Reimberts minne i Grebbestads kyrka.

Hela Kämpersvik flaggade på halvstång i dag när Inga-Maj begravdes. Grebbestads kyrka fylldes av släkt och vänner från Kämpersvik med omnejd. Minnestunden var ljus och stämningsfylld med musik och sång samt minnestal. Minnestunden leddes av prästen Madeleine Kamb Myrström. Syskonbarnbarnet Signe Lagerkvist sjöng "Gabriellas sång", Kantor Maria Franksson sjöng "Håll mitt hjärta" samt ledde de samlade i "Bohusvisan". Kämpersviks ukuleleorkester, där Inga-Maj var medlem sjöng och spelade "Inbjudan till Bohuslän". Tal hölls av Inga-Majs gudson Lars Joelsson samt av brodern Arnold Joelsson.

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Ny EU-dataskyddslag GDPR

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.