Paradishjden_1280x910Kmpersvikvy_1280x910

Bilden är tagen ur prospektet "Paradishöjden" och visar förslag på framtida byggnader och hamn samt hur det ser ut idag.

Vid senaste styrelsemötet den 2011-02-28 diskuterades några viktiga frågor:

Nya hamnen i Killebäck: Ett nytt område, ”Paradishöjden” har presenterats i ett prospekt, se bilden ovan. Här beskrivs 13 nya hus och en utbyggd hamn enligt antagen detaljplan. Styrelsen ser med oro på att bryggorna i hamnen kommer att ligga mycket nära badplatsen och att delar av båttrafiken därmed kommer  alltför nära de som badar, vilket kan vara både farligt och obehagligt.

Renovering av kommunala hamnen: Kommunen kommer att renovera och bygga ut hamnen. Den första etappen blir att bygga en ny brygga längst vägen. Man kommer senare också att bygga en ny palissad längs Långebryggan samt att lägga ut nya pontonbryggor vinkelrätt mot bryggan längs vägen. Eventuellt kommer man också att bygga en ramp för sjösättning.

Grönområden: En av de finaste offentliga platserna i Kämpersvik är hamnplanen. Tyvärr är det i dag en parkeringsplats som inte är speciellt fin. För att råda bot på detta har vi tillsatt en arbetsgrupp, Trädgårdsjuntan, som skall ta fram förslag på hur man kan göra denna och andra platser fina och gröna. Se presentation nedan.  Det finns tradition I Kämpersvik att bilda juntor. På hemsidan kan du se flera bilder på syjuntor i Kämpersvik som bla sydde ihop ytterbelysningen. Denna tadition återupptar vi nu men med inriktining på det gröna.

Väderöarnas naturreservat: Ett nytt naturreservat kommer att skapas runt Väderöarna. Föreningen har möjlighet att lämna remissvar. Styrelsen har inget emot  att ett naturreservat bildas  och Jan-Erling (ordf) skriver ett remissvar.

Fibernätverk för bredband: Det finns nu möjlighet att skapa ett eget fibernätverk. Detta kräver stor uppslutning. För att få mer information kommer vi att bjuda in kommunens informationschef till årsmötet där också styrelsen kommer att informera om hur det fungerar och vad som krävs.

Framtida aktiviteter: Inspirerade av den lyckade berättarkvällen var styrelsen denna gång ovanlig kreativ och kom med flera förslag på framtida aktiviteter. Vi återkommer när planerna blir mer konkreta.

Gratulation: Till slut vill styrelsen gratulera Ejgdetjärnets förening till Tanums kommuns miljöpris. På en galaafton med kommunen fick man mottaga detta välförtjänta pris.

Har du idéer, förslag eller synpunkter så kontakta någon i styrelsen

2011-03-09

Jan-Erling Ohlson, Lars Joelsson

PS Trädgårdsjuntan, som nu har utökats med Inga-Maj Reimbert, Eva Mattsson och Marianne Grahn, har haft sitt första möte och av stämningen att döma var mötet mycket kreativt. Det blir spännande att följa fortsättningen. DS

Hummerfiske_dag2_036A

Ovan ser ni en stolt ordförande Jan-Erling Ohlsson uppvisar en egen fiskad hummer. Om ni undrar över vad som hänt i Kämpersvik under det gångna året så läs Jan-Erlings berättelse.  Klicka här. För det behöver ni Adobe Reader.

Har ni gamla bilder från Kämpersvik så är vi intresserade av att scanna in dem och visa dem på hemsidan och i kalendern. Hemsidan är också intreserad av att få in bidrag från er läsare, så fatta gärna pennan eller tangentbordet och skicka till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ni kan också kontakta någon i styrelsen.

Den 27/9 träffades styrelsen för första gången för det nya verksamhetsåret. Bland de frågor som togs upp vill styrelsen rapportera några av viktigaste.

Va-arbetena: Under oktober kommer kommunen att utföra arbeten på Viks- och Skredforsvägen, se tidigare meddelande. Ordförande Jan-Erling Ohlsson är inbjuden att vara med på de byggmöten som kommunen ordnar med första träff tisdag 28/9. Styrelsen kommer i första hand att verka för att framkomligheten blir så bra som möjligt under arbetets gång. Information från byggmötena kommer att ges på hemsidan. Om ni har några frågor går det bra att kontakta Jan-Erling Ohlsson.

Höstarbeten: Badbryggorna är nu på land. Bryggan vid Killebäck slet sig vid senaste stormen. Inga skador uppstod som tur var och till våren kommer nya längre stolpar att förankra bryggan. På söndag 3/10 kl 12 kommer vi att göra resten av höstarbetet.

Tidningsreportage: I början av september hade Strömstadstidningen i två nummer ett positivt reportage om Kämpersvik. Artiklarna kommer att inom en snar framtid visas på hemsidan.

Bastun: Inbrottsförsök i bastun. I förra veckan upptäcktes att någon hade försökt att bryta sig in i bastun, som tur lyckades det inte men det blev smärre åverkan på handtag och dörren. Glädjande nog har bastun blivit mycket populär, speciellt under hösten har det varit så många badande att det har varit svårt för alla att samtidigt få plats i bastun. Styrelsen dryftade därför en del tankar och önskemål att göra om bastun. Tex att ta bort omklädningsdelen och att ha hela utrymmet till bastu, bygga till förrådet alternativt sätta dit en ny friggebod som omklädningsrum samt att lägga ett nytt golv, klä väggarna med en fin panel och bygga nya lavar (sittplatser) gärna i två våningar. För detta behövs en del pengar som föreningen inte har just men vi välkomnar om du vill bidra med en liten eller stor summa, märk i så fall inbetalningen "bastun"

Kalender: För nästa år tänkte vi att temat skall vara gamla hus eller byggnader som haft en speciell funktion i Kämpersvik. Om du har idéer om detta och bilder samt historik om speciella hus så kontakta Lars Joelsson.

 

 

 

P1080169_800x600

Stor del av styrelse träffades den 14:e december för årets sista styrelsemöte. Det genomfördes under gemytliga förhållanden med luciabröd och glögg. En del frågor diskuterades livligt och med stort engagemang.  Här kommer en litet referat från diskussionen.

VA arbetena: Problemet just nu är att tjälen har kommit rekordtidigt och man vågar inte gräva i tjälen då vibrationerna kan skada husen. För att undvika detta behöver man tina marken först. Det är ännu oklart om man tänker göra detta eller förskjuta hela projektet till våren.

Bredband: Telia har börjat avveckla telefonstationer och man blir då hänvisad till mobilt bredband och telefon. Det finns ingen akut risk att det sker i Kämpersvik-Långsjö men styrelsen vill vara ute i god tid och diskutera möjligheten att bygga ett nätverk av fiberkabel. Det finns lösningar som kan genomföras redan idag men det kräver att man skapar en ekonomisk förening och att många går med. Vi har varit i kontakt med kommunens IT- ansvarig. Han kommer att bevaka att man lägger ner rör för fiberkabel i samband med att man gräver avloppsledningar till nya reningsverket och bevaka Telias planer. Han kan komma på vårt årsmöte och ge oss mer information.

Hamnplanen: I dag är en av de finaste platserna i Kämpersvik en parkeringsplats och busshållplats. Styrelsen vill diskutera möjligheten av att göra hamnplanen mer attraktiv med t.ex. grönområde och lekplats samt en strandpromenad till Killebäcks badplats. Styrelsen vill gärna ha synpunkter på detta.

Kommunala hamnen: I Strömstads Tidning fanns en notis om att hamnen i Kämpersvik skall renoveras. Styrelsen har tidigare varit i kontakt med hamnchefen och diskuterat vad som kan göras. Ordförande kommer nu att ta en ny kontakt för att få mer information om dessa planer.

Berättarkväll: Datum bestämdes till lördagen den 12: februari, mer om detta kan ni läsa ovan.

Kalender: Planering pågår för årets kalender. Temat blir i är gamla hus i Kämpersvik. Vi efterlyser gamla bilder på hus i Kämpersvik. Har ni bilder hemma så kontakta Jan-Erling Ohlsson, Ranja Palmhagen eller undertecknad.

För styrelsen Lars Joelsson

Bli medlem i Föreningen Framåt

Årsavgiften betalas varje år från 1:a juni till 31:a maj nästa år, helst före september månad

Minimum 300 kr för familj och 150 kr för enskild medlem

Bankgiro 5565-6417

IBAN: SE5280000835190038012415 Swedsess

Vänligen ange namn, sommaradress samt e-postadress.

Swish: 12 33 38 42 86

Använd QR koden klicka på lilla symbolen uppe i hörnet i Swish appen

Ditt telefonnummer kan vi se och meddelandet  "Medlemsavgift" finns inlagt. 

Skriv belopp. Lägg bara till  namn och adress.

Vill du betala annat än medlemsavgift ange då vad köpet gäller.

Båtsamverkan

samverkan triangel och grannsamverkan 1

Kontaktpersoner klicka här.

 

Hyra av tält, bord och stolar

Föreningen har tält, 10 bord och 50 stolar som kan hyras.

300 kr för medlem och 500 kr för icke medlem

Kontakta Åge Nilsén 070-268 73 96

Betalning via Swish:12 33 38 42 86

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i Gula Garaget, Skredforsvägen 8. (ingång från gården)

Hjärtstartaren är självinstukterande.

Information till Föreningen Framåts medlemmar angående den nya europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) som blir lag i Sverige den 25:e maj.

Information finns under menyn Om föreningen - Om föreningen Framåt.

5 knop från Viksholmen

Föreningen Ejgdetjärnet

Stöd föreningen Ejgdetjärnet

Medlemsavgift 100 kr

Swish: 123 525 17 07

BG: 372-4309

 

Alltid bastu på lördag

Varje lördag kväll kan du bada bastu.

På andra tider kan ni hyra bastun förutom jul-, nyår-, påsk- och midsommarafton 

För medlem 200 kr

Icke medlem 300 kr

Nyckel kan hämtas hos:

Nils Mattsson, Viksvägen 40, 0525-12612 eller 070-5598222

Lars Joelsson, Skredforsvägen 8, 0525-12015 eller 0768-678839 

Betalning via Swish 1233384286 eller bankgiro 5565-6417

 

Kolla 30 skylten - sänk farten

CIMG0114_180x133

Gästplatser för besökande båtar

Kämpersviks Hamn AB har iordningställt 5 båtplatser för sjöfarande gäster som skall besöka boende i Kämpersvik.

Lämna inga sopor i hamnen.

Kämpersvik-Ejgde Fiberförening

Bredband_fiber_2

Vi har ett fungerande fibernätverk.

Har du frågor eller vill ansluta dig efteråt. Se fiberföreningens hemsida.

Gå in på fiberföreningens hemsida. Klicka här.

eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.